Oppskrifter

Smuldrepai med bringebærfyll

Ingredienser


2 kurver frosne bringebær

1ts vaniljeessens

3 ss chiafrø

2 ss honning


Stor handfull hasselnøtter

Stor handfull mandler

150 g havregryn

100 g mel

1/4 ts ingefær (valgfritt)

1/4 ts kardemomme (valgfritt)

1 ts kanel (valgfritt)

75 g smør

3 ss gresk yoghurt


Framgangsmåte

1.Ha bringebærene i en kjele og la bærene varmes opp. Tilsett så honning, vaniljeessens og chiafrø og la det koke opp. La den kjøle seg mens du lager smuldredeigen.

2. Ha de tørre ingrediensene i en kjøkkenmaskin. Enten hakk nøttene på forhånd eller bruk kniv på kjøkkenmaskinen. 

3.Tilsett de våte ingrediensene og bland til deigen er litt smuldrete. Legg til mel om deigen henger sammen for mye eller smør om den er for tørr.

4. Smør kantene i en form med smør før du heller oppi bringebær fyllet. Spre smuldremixen over toppen av paien til du får et jevnt lag. Dryss over litt honning for deilig karamelisering på toppen.

5. Sett inn i oven i ca. 30 min på 200 grader til den er gylden på toppen.

6. Serveres med gresk yoghurt, vaniljesaus eller hva enn du har i kjøleskapet.

 

kslLogo

FØLG OSS PÅ SOSIALE MEDIER

Etnestad Nedre

Øvre Veg 183, 2836 Biri

Randi Irene Midthaugen   og Olav Etnestad

Tlf. +47 61 18 15 44

Tlf. +47 99 63 98 01

Tlf. +47 90 12 22 01